Jan Meiborg |

Fotograaf/musicus Jan Meiborg is de 3e in de generatie Meiborg die waardevolle momenten vangt in beeld en geluid. Hij legt -met oog en oor voor detail- waardevolle momenten vast in beeld en geluid.
“De zeggingskracht van een foto wordt sterker wanneer naast de compositie ook het juiste licht wordt gekozen. In de studio gebruik ik kunstlicht (product- en portretfotografie) maar in het landschap heb je te maken met continu wisselende waarden. Dus moet ik extra alert zijn. Het gaat vaak om dat ene korte moment”. 
 
Het fotowerk bracht Jan Meiborg al naar Japan, Indonesië, Australië, Zuid, Midden Afrika, IJsland en Fins Lapland. Als gepassioneerd fotografiedocent en groepsleider is Jan werkzaam voor fotografie-reizen.nl.

Fotograaf Jan Meiborg is ook beroepsmusicus/componist/docent. De overeenkomsten tussen beide vakgebieden zijn groot. Denk aan kernwaarden als compositie, lijnenspel en contrast. Daarom doet Jan veel concertfotografie. Een minimalistisch pianoconcert vraagt om een ander beeld dan een groots en meeslepend popconcert. “En ik spreek dezelfde taal als mijn collega-muzikanten: ik begrijp hun timing en beweging en weet zo op het juiste moment de ontspanknop in te drukken”.